7876 8672 - Denne side er et produktkatalog og linker til shops med produkterne [email protected]
Vælg en side

Når du skal ud på arbejdsmarkedet, så er det vigtigt, at du også er medlem af en a-kasse. Det er det, fordi det er dit sikkerhedsnet, såfremt du ud af det blå skulle stå som arbejdsløs. Men hvad skal du være opmærksom på, når du skal finde en a-kasse, og hvor finder du den billigste akasse? Det vil vi informere dig om i dette indlæg.

Prisen på a-kasse varierer lidt

Selvom man skulle tro, at en a-kasse bare er en a-kasse, så er det ikke altid sådan det står til. Derfor varierer prisen også lidt, afhængigt af hvilken a-kasse man vælger at blive medlem af. De billigste ligger på omkring 480kr i måneden, hvor de dyreste nærmer sig 600kr i måneden.

Vi vil dog anbefale, at det ikke kun er prisen på en a-kasse du går efter. Der er nemlig forskellige akasser, som er gode, afhængigt af hvilken branche du arbejder i. Tag derfor at undersøg de forskellige på markedet, og sørg for at finde en der passer til din branche, som også har gode anmeldelser.

Skal jeg være medlem af en fagforening, for at være medlem af en a-kasse?

Et af de store spørgsmål, som vi ofte har hørt, det er hvorvidt man skal være medlem af en fagforening, for at være medlem af en a-kasse. Her er det korte svar til spørgsmålet nej. De to ting hænger ikke sammen, da a-kasse er et økonomisk sikkerhedsnet i form af dagpenge, og fagforening er til hvis du bliver behandlet uretfærdigt.

Det kan være en god idé at være medlem af en fagforening, for at være sikret, hvis du har en arbejdsgiver, som ikke følger loven, eller som snyder dig i løn. Det vil nemlig være her, hvor en fagforening kan træde til og håndtere sagen for dig, hvor de har fagpersoner i ryggen.

Kan jeg få fradrag for mit kontingent?

Hvis du melder dig ind i en a-kasse, så vil du også opleve, at du kan få fradrag for at være medlem. I Danmark kan du nemlig få et skattefradrag på op til 6.000kr om året på faglige kontingenter som fagforening og a-kasse. Det betyder dog, at hvis du betaler mere end 6.000kr om året, så er det kun de første 6.000kr du får dit fradrag for. Betaler du derimod mindre end 6.000kr om året, så er det kun det eksakte beløb, som du vil kunne få dit fradrag for. Sørg derfor altid for at regne efter, inden du angiver det på skat.