Gummipakninger

Kærlighed, kildevand & det blå ocean

Jeg har fundet en gammel Troels Kløvedal-bog frem fra gemmerne, som jeg næsten havde glemt jeg havde. Dette eksemplar er så godt som tyndslidt af at blive læst igen og igen. Tror jeg var 17 år første gang jeg læste den, havde pandehår helt ned i øjnene og hovedet fyldt af den vildeste rejselyst. Hvor har den bog dog været inspirerende – og nøj, hvor er det sjovt at læse den igen i dag. Sender sgu en kærlig tanke til ham den gamle langfartskaptajn der vistnok ligger og kæmper med helbredet, men som stadig kan inspirere og være livsbekræftende…

Men alt det der med kærlighed og kildevand – og at rejse ud på de blå oceaner, er jo ikke kun en gammel hippiedrøm der realiserer sig selv. Der er en masse lavpraktiske ting der er nødvendige at kunne, før man kan drage ud i verden i et gammelt sejlskib. Det kræver både vilje, dygtighed og kendskab til en masse håndværk, for at kunne få sådan en rejse til at lykkes.

Gummipakninger på en tropeø

Der har helt sikkert været tidspunkter hvor Nordkaperen har haft tekniske problemer, så langt fra Danmark som man overhovedet kunne komme. Den slags kan ikke undgås når man sejler rundt ude i den store verden og krydser oceanerne. Der har garanteret været tidspunkter hvor både skipper og besætning ville kunne have brugt en hjælpende hånd fra professionelle virksomheder i marineindustrien, som fx www.klinger.dk, der er eksperter i at producere den slags små dele man altid skal bruge, netop når man ikke har dem. Som gummipakninger, returventiler eller sådan noget.

Men hvis man ligger i havn på en lille tropeø i Stillehavet – eller ankret op i en blå lagune – kan man ikke bare ringe til marinemekanikeren eller gå ned på værftet og få fixet hvad som helst. Ifølge Murphy’s lov, så sker alle uheld jo når de helst ikke skulle ske, og det gælder også for langturssejlere og eventyrlystne rejsende. Så det gælder om at være opfindsom, når man skal udføre reparationer og udbedringer langt oppe i mastetoppen eller dybt nede i motorrummet.

Men det er måske netop kunsten ved at være en eventyrlysten rejsende og have modet på at føre drømme ud i livet; nemlig at man bør være i stand til at indordne sig de forhold der er langt væk fra ens egne og vante omgivelser – og samtidig være opfindsom og kreativ nok til, at klare de udfordringer og forhindringer der kan komme undervejs. Det i sig selv, kan være hele rejsen værd.

 

Gummipakning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *