Frokostordning

Frokostordning ved Kajplads 369

Jeg må igennem en labyrint af yachtklubber, modetøjs butikker og mondæne caféer. Jeg må lave fikse og hurtige undvigemanøvrer for at slippe uden om timesharesælgere, reklamebladsuddelere, restauranthajer og diverse insisterende tilbud om tursejlads i bugten.

Men når jeg når ud på den anden side af forretningshelvedet, så er jeg næsten fremme. Jeg skal bare forbi toiletbygningen og havnekontoret og ud ad den store mole. Så drejer jeg til højre, tager nogle ganske få skridt – og så er jeg der! Lige midt imellem den blå hollandske skonnert, og den store motorbåd der er sat til salg, er der en ledig plads – og det er min. Jeg har taget den plads!

Der er lige et par ledige meter mole, og her kan jeg sætte mig på kajen i solen – med fødderne ud over bolværket, og i læ af de store både – og slappe fuldstændigt af. Her er kun mågerne, et par enkelte småfisk i vandet – og så lyden af skøderne der slår blidt mod mastetoppene.

Her kan jeg sidde – nogle gange i timevis – og føle mig særdeles godt tilpas. Her er ægte fred, og ingen der forstyrrer. Ingen trafik, ingen stressende elementer, ingen supermarkedskø, intet menneskemylder. For en som mig, der af og til godt kan lide at have et lille øjeblik af alenetid, er dette et lille paradis. Det er rent zen!

Frokostordning ved havet

Nogen gange har jeg notesbogen med og kan skrive lidt vigtige ting ned (fx husk at købe mælk og vaskepulver!), ellers kan jeg bare sidde og filosofere og kigge på bådene og ud over havet. Jeg kan drømme mig helt langt ud på det blågrønne Middelhav, og sidde og forestille mig hvor man ville ende, hvis man sejlede mod syd eller mod øst. Drømme mig ud på sørejser der ender ved afrikanske kyster og videre til Saharas oaser.

Jeg lægger mærke til et interessant skilt. Her i vintersæsonen, kan man nemlig leje en kajplads for blot 100 euro om måneden, det er faktisk billigt. Jeg overvejer om ikke jeg skulle lave en kontrakt på dette lille fredelige sted? Jeg kunne sætte en god stol der, eller et lille telt. Ikke engang bruge pladsen i vandet, men blot et lille stykke kaj der ville være mit! Så kunne jeg sidde her og finde fred, hver gang jeg havde behov? Der ville endda være penge tilbage på budgettet til at lave min egen lille frokostordning og bestille catering udefra, hos fx www.kragerupogko.dk. Så kunne jeg sidde der i fred og ro, med udsigt over havet, og spise min frokost…

Interessant tanke, men jeg må videre – dagen har andre gøremål. Men nu har jeg også siddet her et godt stykke tid, og er blevet nulstillet. Jeg er ‘resat’ og tilbage i balance. Jeg er klar til at træde tilbage i den virkelige verden, med god energi og i godt humør. Jeg emmer af ro, og kan igen konfrontere mig med verden omkring. Supermarkedskøer, skødehunde, trafikkaos eller hvad det nu måtte være…det kan bare komme an…!

Buffet catering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *