Frokostbuffet

Søndage med frokostbuffet i syden

Man behøver ikke gå ret mange skridt ud i det sydeuropæiske søndagslandskab, før man ser store grupper af familier og venner der er samlet på caféerne, langs strandene eller i parkerne. Højst sandsynligt til en lækker søndagsfrokost. Så typisk at samles og socialisere på den måde. Med familien, vennerne, naboerne og hvem der nu ellers måtte være til stede.

Det er søndag, der hygges – og alle tager del. Man spiser sammen, nusser med ungerne, taler om ting man ellers aldrig får talt om, drikker vin, fortæller historier og får sig garanteret en lille middagslur. Det er som om dagen og selskabet går op i en højere enhed – i en blanding af afslapning, hygge og godt selskab.

Skulle det gå hen og blive sent, og søndagen viser sig at udvikle sig til en fest – ja, så er det først noget man konfronteres med om mandagen. Ikke før. Er man træt i hovedet mandag morgen, så er det da ikke noget man tænker på allerede nu… det ville da være tåbeligt!

Inviter til frokostbuffet – og gør dagen til en fest

Jeg kaster en tanke tilbage på søndage i Danmark – og hvor kedelige de egentlig er blevet. Vi er så rationelle og ansvarlige, heroppe nordpå, at vi allerede om søndagen begynder at forberede os til mandagen! Noget med at få vasket bil, stryge skjorter og ihærdigt at sørge for at krummerne fra morgenbrødet tørres af bordet. Uha uha. At gå tidligt i seng for at være frisk til mandag morgen. Danske søndage har for mig ofte været tvivlsomme pizzaer og gamle film man alligevel har set flere gange før. Hvorfor ikke bruge søndagen til noget sjovt?

Jeg foreslår man gør søndagen til en fest. At man tænder grillen og åbner rødvinen. At man inviterer vennerne til full breakfast – eller familien til søndagsfrokost. Man kunne endda bestille mad udefra og få et cateringfirma som www.kragerupogko.dk til at levere alle herlighederne til en søndagsfrokost, så man selv var fri for at gå i køkkenet.

Det er egentlig ligegyldigt hvad – om man går i festrus eller bare hiver stikket ud og lægger sig i hængekøjen med en god bog – så længe dagen står i ‘nydningens’ tegn. Det er min holding.

For søndagen er jo DIN dag. Det er din velfortjente fridag med tryk på ‘fri’, hvor du kan gøre fuldstændig som du har lyst til. Det ville tosset ikke at nyde den i fulde drag. Det gælder om at kæmpe imod hverdagens rastløse og utålmodige lille trold der prikker til dig og får dig til at glemme nuet. Glem mandagen, for pokker – bare for en stund – den skal nok komme helt ad sig selv.

frokostbuffet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *